sobota, 3 września 2016

Sałatka z mango, mozzarellą i orzechami włoskimi



Kolejna propozycja na sałatkę. Można zjeść ją samodzielnie lub jako dodatek do dań mięsnych.

Sałatka nieco egzotyczna, zwłaszcza zawdzięczamy to owocowi mango!
Ja lubię takie połączenia, lubię też takie słodko-owocowe sałatki podawać do obiadu, do dań mięsnych.

Zachęcam do przygotowania.



Składniki dla 4-6 osób:

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1 duża kulka mozzarelli
  • 1 dojrzałe mango
  • 3 łyżki orzechów włoskich
Sałatę wrzucić na dno miski.
Mozzarellę oraz mango pokroić w kostkę i rozłożyć po całej sałacie.
Orzechy posiekać i posypać wierzch sałatki.

Przygotować sos winegret.


Sos winegret:
  • 1 łyżeczka miodu
  • 4 łyżeczki oliwy
  • 1,5 łyżeczki octu balsamicznego
Składniki sosu wymieszać ze sobą dokładnie, do uzyskania jednolitej konsystencji. 

Sałatkę polać chwilkę przed podaniem, wymieszać.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz