czwartek, 22 stycznia 2015

Marchewki w pomarańczowej glazurze



Idealny dodatek do obiadów!
Bardzo smaczna marchewka w słodkiej pomarańczowej glazurze.

Polecam serdecznie bo przypada do gustu nie tylko dzieciom, a przy okazji jest nieco innym dodatkiem do dań obiadowych....



Składniki dla 4 osób:
  • opakowanie mrożonych mini marchewek 
  • 2 łyżki masła
  • 1 pomarańcza
  • 3 łyżki brązowego cukru demerara
  • 2 łyżki miodu

Z pomarańczy wycisnąć sok.
W garnku rozpuścić masło, wlać sok a następnie dodać cukier i miód. Wstawić na mały ogień i gotować około 12 minut do zredukowania płynu i zgęstnienia.
W tym samym czasie ugotować marchewkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Po zredukowaniu naszej pomarańczowej glazury dodać do niej ugotowaną marchewkę, mieszając gotować przez chwilę aż cała glazura pokryje nasze marchewki.

Wyłożyć do miski i od razu podawać.

Pyszności :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz