Idealny dodatek do obiadów!
Bardzo smaczna marchewka w słodkiej pomarańczowej glazurze.
Polecam serdecznie bo przypada do gustu nie tylko dzieciom, a przy okazji jest nieco innym dodatkiem do dań obiadowych....
Składniki dla 4 osób:
- opakowanie mrożonych mini marchewek
- 2 łyżki masła
- 1 pomarańcza
- 3 łyżki brązowego cukru demerara
- 2 łyżki miodu
Z pomarańczy wycisnąć sok.
W garnku rozpuścić masło, wlać sok a następnie dodać cukier i miód. Wstawić na mały ogień i gotować około 12 minut do zredukowania płynu i zgęstnienia.
W tym samym czasie ugotować marchewkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Po zredukowaniu naszej pomarańczowej glazury dodać do niej ugotowaną marchewkę, mieszając gotować przez chwilę aż cała glazura pokryje nasze marchewki.
Wyłożyć do miski i od razu podawać.
Pyszności :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz