czwartek, 25 lutego 2016

Roladki z naleśników z szynką parmeńską



Kolejna wersja roladek z naleśników.
U nas były podane wraz z chrzanowymi roladkami z wędzonym łososiem dla odmiany :) i tych co lubią wersję mięsną.

Bardzo dobra propozycja jako przekąski na imprezę czy odmienną kolację :)
Są delikatne i bardzo smaczne, ciekawe połączenie smakowe.

...a do tego szybkie w wykonaniu.
Idealne do wykorzystania zbyt dużej ilości usmażonych naleśników :)

Zachęcam....


Składniki na 4 porcje:
  • 4 naleśniki
  • 150 g serka śmietankowego (użyłam Almette, ale może też być Philadelphia lub inny Wasz ulubiony)
  • 3 łyżki śmietany 18% (gęstej)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • świeży szpinak
  • ok. 12 plasterków szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub podobnej
Serek wraz ze śmietaną i rozgniecionym czosnkiem wymieszać w miseczce do uzyskania jednolitej masy.
Szpinak umyć, osuszyć i usunąć łodyżki.

Rozłożyć naleśnik na blacie/desce/talerzu, posmarować 1/4 masy serowej po całości, rozłożyć także po całości liście szpinaku, na środku rozłożyć szynkę.
Zwinąć w rulon.
Pokroić na mniejsze kawałki, około 2 cm aby były na jeden kęs.
Ułożyć na talerzu.

Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz