Składniki dla 6 osób:
- 1 brokuł (około 500 g)
- 1 papryka czerwona
- 3/4 sera lazur niebieski lub turkusowy
- mała puszka kukurydzy (170 g)
- 3 jajka ugotowane na twardo.
Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie lub na parze, ostudzić podzielić na małe cząstki, wrzucić do miski.
Dodać odsączoną kukurydzę.
Paprykę pokroić w małą kostkę, lazur także.
Jajka obrać ze skorupek, pokroić w ćwiartki, odłożyć na bok.
Przygotować sos:
- 2 łyżki majonezu
- 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
W małej miseczce umieścić majonez, jogurt, wycisnąć czosnek, posolić, popieprzyć, wymieszać.
Przygotowany sos dodać do miski z warzywami i serem.
Wymieszać delikatnie ale dokładnie, najlepiej widelcem.
Przełożyć do miski w której będziemy podawać sałatkę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz