niedziela, 22 marca 2015

Milkshake Mango





Tak oto przywitaliśmy w naszym domku wiosnę :)

Milkshake mango!

Podany na drugie śniadanko...

Przepis z dedykacją dla moich koleżanek z pracy, które delektują się Mango Lassi odkąd namówiłam je do wykonania.

Ten koktajl nieco inny, nieco bardziej kaloryczny, ale za to chyba nieco bardziej smaczny....

Poprzez dodatek lodów mango i bardzo dobrego mango ma świetny smak i aromat... 
No jest przepyszny!

Oczywiście jeśli nie macie lodów mango, możecie użyć waniliowych i wówczas użyć 2 owoce mango.
Mango przed użyciem do milkshake'a należy umyć, obrać, pokroić i włożyć do zamrażalki aby się zamroził.



Składniki na 1 litr milkshake'a:
  • 300 g lodów mango
  • 1,5 szklanki zimnego mleka
  • 1 zamrożone mrożone mango 
  • odrobina kardamonu w proszku



Jeśli nie macie lodów mango użyjcie waniliowych, ale za to aby nie utracić na smaku powinniście użyć 2 mrożonych owoców mango. Wówczas dajcie mniej lodów - 200 g.

Mango należy wcześniej umyć, obrać pokroić (oddzielić od pestki) i włożyć do zamrażalnika na kilka godzin aby zamarzło.

Wszystkie składniki wrzucić do miksera kielichowego (lub do wyższego naczynia i użyć blendera ręcznego) i dokładnie ze sobą wymieszać.

Przelać do szklanek i posypać wierzch odrobiną kardamonu.

Mniaaaaam!

Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz